» Keepers van de top 4
De keepers van Nederland

[17/03/2006] Nu de kompetitie weer op volle gang is en het WK in Duitsland voor de deur staat lijkt het me wel weer eens tijd worden om onze keepers in Nederland en gezien richting het WK maar weer eens onder de loupe te nemen.

Laten we ons eerst eens oriënteren op de Nederlandse kompetitie.

De top 4:

Bij PSV doet GOMES het zeer goed, gedegen, gedurfd, met veel uitstraling, een keeper die punten pakt. Hij laat zich niet overbluffen en speelt zijn eigen wedstrijden en in het belang van zijn ploeggenoten. Weinig zwakke punten of het zou moeten zijn dat hij veelal elke bal onderhands wil pakken in plaats van achter de bal en 1 hand half er boven op. Dit kan wel eens doelpunten kosten, denk aan vorig seizoen tegen Milaan Champions Leaque.

Bij Feijenoord heeft LODEWIJKS bewezen nog steeds met de top mee kan, al hoewel hij toch blessure gevoeliger is geworden. Maar ik denk dat AERTS toch wel een goede vervanger voor hem is.

Bij AZ speelt TIMMER zoals men van hem verwacht en op de juiste momenten staat hij daar waar hij staan moet en kan de verdediging altijd op hem rekenen.

Bij Ajax hebben met STEKELENBURG in principe een talent onder de lat staan, maar hij staat op dit moment stil. Er zit weinig vooruitgang in zijn keeperspel, op dit moment veel problemen met het uitkomen op de ballen van de zijkant, de diepte ballen gaan wel goed, hij moet sneller omschakelen als hij in balbezit is, sneller diep kijken en sneller aangooien.Bij de overige clubs zijn de keepers door de bank genomen gedegen keepers, sommigen wat wisselvallig, anderen met series van goed en dan weer wat tegenvallend. Eigenlijk mis ik op het hoogste niveau wat jeugdige keepers. Ook de buitenlandse keepers in Nederlandse dienst zijn niet onaardig, maar ook erg wisselvallig. In deze categorie keepers zijn er natuurlijk wel keepers bij die voor hun doen goed spelen en ook wel eens punten pakken, maar geen echte hoogvliegers. De ouderen spelen veelal op hun routine en zoals ik al eerder zei: ik mis het jeugdige talent.

In de Gouden Gids divisie zie ik, veelal via de TV, soms nog wel een aantal enkele jonge keepers. Natuurlijk moeten ze wel de kans krijgen om zich te profileren en er van uitgaan, dat je pas rond de 25 jaar aan je top zit, maar dan ook minimaal 10 jaar kan doorgaanVoor de WK is het een vast gegeven dat v.d. SAR de onbetwiste nr 1 is met Timmer als goede stand-by. Als 3e keeper zal je dan moeten kiezen als bondscoach, nog een routinier of een jeugdig talent. Ik zou persoonlijk voor het laatste kiezen, zeker gericht naar de toekomst. In de jongere nationale selecties zal er veel aandacht besteedt moeten worden aan de keepers om deze de aansluiting niet te missen met de huidige generatie. Eigenlijk zouden er nu al enkele jonge keepers in de top van de Gouden Gids divisie moeten spelen. Maar wie weet staan ze al snel. Laten we het hopen.Misschien moet de KNVB in de regio’s hier meer aandacht aan besteden, door regionale keeperstrainingen te geven door ex topkeepers die een goede staat van dienst hebben en ook blijk geven het graag te willen doen, jeugdige keepers talenten opleiden. Voor het trainen van voetballers moet je bij de KNVB een trainingsdiploma halen anders mag je het vak niet uitoefenen. Een keeperstrainer heeft geen diploma nodig, dus iedereen kan keeperstrainer worden. Het wordt tijd dat hier aandacht aan besteed wordt en met gediplomeerde keeperstrainers aan de slag te gaan.[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

print je printer leeg!!!

tellertje

mijn favorieten keepers

  • nr 1:patrick lodewijks(feyenoord) nr 2:victor valdes(fc barcelona) nr 3:fabian barthez(marseille) nr 4:jens lehhman(arsenal) nr 5:gregory coupet(lyon) nr 6:edwin van de sar(manchester untd) nr 7:nelson de jusus dida(ac milan) nr 8:jerzi dudek(liverpool)oud feyenoorder nr 9:maarten stekelenburg(ajax) nr 10:gomes(psv)

POLL

POLL

shoutbox

POLL

POLL

POLL

POLL

victor valdes

  • 1 Víctor Victor Valdes Arribas Hospitalet del Llobregat (Spain) 14 January 1982 183 cm 78 kg

victor

  • naam: Victor Valdés de club waar hij speelt: Fc barcalona geboren op: 14 januarie 1982 lengte: 183 cm gewicht: 78 kg leeftijd: 23 jaar positie: keeper nummer: 1

Play-Offs over

  • Play-Offs over voor Feyenoord Via een 2-4 overwinning in het hol van de leeuw dat De Kuip heet, is Ajax erin geslaagd een ronde verder te komen in de Play-Offs. Een na de wedstrijd geëmotioneerde Kuyt had met 2 goals nog wel een belangrijk aandeel in de eindstand maar dit bleek dus niet genoeg te zijn.

de kuiperedivisie logofeyenoord logo
Copyright 2002-2019