» Nederlandse topkeepers
De Nederlandse topkeeper.

Zoals iedereen wel weet, is het de laatste maanden nogal rommelig verlopen met onze top keepers. Het begon al aan het eind van de afgelopen kompetitie met Dudek. Hij zou naar Arsenaal gaan, alles was in de persoonlijke sfeer rond, alleen de clubs waren er nog niet helemaal uit. Veel speculaties wie er naar Feyenoord zou verhuizen. Namen waren er genoeg; Babos van NAC, Boschker van FC Twente, eventueel de Poolse 2e doelman, Moens van AZ Alkmaar en zo was er een grote geruchten stroom van namen. Dit hield in, dat er toch aardig wat verschuivingen te weeg zou brengen, daar waar de 1e keeper vertrekt er ook weer een opvolger moet komen, dus het balletje rolde. Ondertussen had Dudek afscheid genomen bij de club, van de supporters enz. enz.. Puntje bij paaltje het ging niet door en Dudek bleef bij Feyenoord. Het geruchte circuit verstomde. Ondertussen werd er weer met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen gestart, de oefenwedstrijden begonnen weer, de Amstel-cup ging van start en de geruchten begonnen weer. Wie wordt er 1e keeper bij AZ Alkmaar, Moens of Timmer, blijft Grim bij Ajax de 1e keeper of komt Lobont in het doel en zo waren er nog wel enkele twijfel gevallen en zeker ook in de Gele Gids kompetitie. Ondertussen rommelde het ook voor Edwin van der Sar, Juventus kocht Buffon van Parma voor 87 miljoen en Edwin werd zelfs niet opgenomen in de selectie, hoewel de trainer een paar weken daarvoor nog het vertrouwen had uitgesproken over Edwin. Gelukkig kwam Fullham net op tijd, waardoor Edwin weer op

Piet Schrijvers in actie.
tijd aan het spelen toe kwam, ook t.o.v. het Nederlands elftal. Hetzelfde gebeurde bij Liverpool, met Sander Westerveld, deze werd ook zomaar weggecijferd en op de tribune geplaatst vanwege de komst van Dudek en Liverpool kocht nog een nieuwe 2e keeper erbij in de persoon van Kirkland van Coventry City. Sander is nog steeds afwachtende op een nieuwe club. Ondertussen had Liverpool dus Dudek aangetrokken en was er weer een plaatsje over bij Feyenoord, die daarvoor Timmer van AZ Alkmaar had aangetrokken voor de positie van 2e doelman, nadat de transfer van John Karelse (Newcastle United) niet doorging. Weer kwam de geruchten stroom op gang, maar Feyenoord koos voor Edwin Zoetebier. De hamvraag lag toen bij Vitesse, wie zullen zij opstellen: de pas aangetrokken Jim van Fessem of Jevric, die op de achtergrond terechtkwam, mede door zijn eigen slechte motivatie. Gelukkig is het nu weer rustig op de transfermarkt wat keepers betreft.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

print je printer leeg!!!

tellertje

mijn favorieten keepers

  • nr 1:patrick lodewijks(feyenoord) nr 2:victor valdes(fc barcelona) nr 3:fabian barthez(marseille) nr 4:jens lehhman(arsenal) nr 5:gregory coupet(lyon) nr 6:edwin van de sar(manchester untd) nr 7:nelson de jusus dida(ac milan) nr 8:jerzi dudek(liverpool)oud feyenoorder nr 9:maarten stekelenburg(ajax) nr 10:gomes(psv)

POLL

POLL

shoutbox

POLL

POLL

POLL

POLL

victor valdes

  • 1 Víctor Victor Valdes Arribas Hospitalet del Llobregat (Spain) 14 January 1982 183 cm 78 kg

victor

  • naam: Victor Valdés de club waar hij speelt: Fc barcalona geboren op: 14 januarie 1982 lengte: 183 cm gewicht: 78 kg leeftijd: 23 jaar positie: keeper nummer: 1

Play-Offs over

  • Play-Offs over voor Feyenoord Via een 2-4 overwinning in het hol van de leeuw dat De Kuip heet, is Ajax erin geslaagd een ronde verder te komen in de Play-Offs. Een na de wedstrijd geëmotioneerde Kuyt had met 2 goals nog wel een belangrijk aandeel in de eindstand maar dit bleek dus niet genoeg te zijn.

de kuiperedivisie logofeyenoord logo
Copyright 2002-2019