» Piet Schrijvers (de beer van de meer)
Piet Schrijvers
In 1974 was de technische staf van Ajax naarstig op zoek naar een waardige vervanger voor haar vaste doelman Heinz Stuy. Jan Jongbloed werd tevergeefs benaderd en toen kwam Piet Schrijvers in beeld. Schrijvers was toen al de tweede keeper van het nationale elftal en had onder andere furore gemaakt bij FC Twente waar hij al een UEFA-Cup finale tegen Borussio Mönchengladbach had gespeeld.


Zijn komst naar Ajax was vooral bedoeld om een stevig slot op de deur te creëren bij een elftal dat moeizaam functioneerde. Met succes, want Schrijvers maakte indruk bij zijn nieuwe club. Niet alleen door zijn technische kwaliteiten, maar zeker ook door zijn indrukwekkende gestalte en bulderende stem die hem al snel de bijnaam 'De beer van de Meer' zouden bezorgen.
Menige verdediger liet zich imponeren door de 110 kilo wegende Schrijvers. In de lucht was de keeper niet op zijn sterkst, maar ook dit werd gecompenseerd door zijn gestalte én vaak ook door het beruchte opgetrokken knietje. De omvang van Schrijvers moet nog het meest gevoeld zijn door de talentvolle Spartaan Ron Stevens, die per ongeluk onder de opspringende doelman terechtkwam. Het betekende het einde van zijn carrière.

Na negen jaar Ajax maakte Schrijvers een eind aan zijn periode bij de Amsterdammers. Hij vertrok naar Pec Zwolle. Dat bleek echter geen daverend succes. Hij zette zijn carrière voort als trainer, eerst bij FC Abcoude en vervolgens bij onder meer TOP, AZ en FC Zwolle.

Naam: Pieter Schrijvers
Geboren: 15 december 1946
Eerste wedstrijd: 1 september 1974 (tegen Excelsior)
Aantal competitiewedstrijden: 277
Aantal officiële wedstrijden: 356
Aantal doelpunten: 0
Laatste wedstrijd: 14 mei 1983 (tegen Fortuna Sittard)
Interlands: 46 (35 voor Ajax)

EN WAS VOOR HET NEDERLANDSELFTAL OOK KEEPER!!!!hij begon met de naam bolle van zwolle(fcZWOLLE)en eindigde met de beer van de meer (AJAX)
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

print je printer leeg!!!

tellertje

mijn favorieten keepers

  • nr 1:patrick lodewijks(feyenoord) nr 2:victor valdes(fc barcelona) nr 3:fabian barthez(marseille) nr 4:jens lehhman(arsenal) nr 5:gregory coupet(lyon) nr 6:edwin van de sar(manchester untd) nr 7:nelson de jusus dida(ac milan) nr 8:jerzi dudek(liverpool)oud feyenoorder nr 9:maarten stekelenburg(ajax) nr 10:gomes(psv)

POLL

POLL

shoutbox

POLL

POLL

POLL

POLL

victor valdes

  • 1 Víctor Victor Valdes Arribas Hospitalet del Llobregat (Spain) 14 January 1982 183 cm 78 kg

victor

  • naam: Victor Valdés de club waar hij speelt: Fc barcalona geboren op: 14 januarie 1982 lengte: 183 cm gewicht: 78 kg leeftijd: 23 jaar positie: keeper nummer: 1

Play-Offs over

  • Play-Offs over voor Feyenoord Via een 2-4 overwinning in het hol van de leeuw dat De Kuip heet, is Ajax erin geslaagd een ronde verder te komen in de Play-Offs. Een na de wedstrijd geëmotioneerde Kuyt had met 2 goals nog wel een belangrijk aandeel in de eindstand maar dit bleek dus niet genoeg te zijn.

de kuiperedivisie logofeyenoord logo
Copyright 2002-2019